Gott Nytt År!!!

Publicerat: 2012-12-31 Kl: 17:15:13 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer


Ja då är det bara några timmar kvar på 2012. Här håller vi på att förbereda tre-rätters middagen som ska serveras ikväll. Förrätten: Gratinerad chevre. Huvudrätten: Helstekt fläskfilé m bacon, potatis halvor, rödvinssås och bearnaisesås, grönsallad. Efterrätt: Snabb cheesecake m hallon/blåbär. Mmm ska bli så gott. Annars blir det en lugn kväll med massa mys och spel. Imorgon bitti väntar jobb för min del. Men innan dess ska jag njuta av denna kväll. Nästa år ska bli ett toppen år, det har jag bestämt mig för:) ett helt nytt oskrivet blad, där vi själva får välja innehållet. Nytt jobb hoppas jag så klart på, god hälsa till alla.

BUSFABRIKEN

Publicerat: 2012-12-27 Kl: 17:53:56 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


När alla andra gav sig iväg på mellandagsrean begav vi oss iväg för lite lek och bus. Det är så mycket roligare att vara på leklandet med Elina och Ellion nu när dem är större och har mer glädje av det. Det är verkligen full rulle hela tiden, upp och ner, hit och dit. Allt måste ju provas. Nathalie var också med, hon tycker verkligen om att vara där, älskar att klättra och busa med dem små.
Michelle var i Malmö med Filippa och hennes pappa på Emporia.
Det blev ett par timmars lek och vi var ett trött gäng som satte oss i bilen mot Toys r us och även ett snabbt besök på Väla. Elina handlade en hund och koppel för sina julklappspengar.
Jag kan lova att det var några trötta barn som somnade den kvällen, tror inte ens Elina hann lägga huvudet på kudden:)
 
 
 
 

JULAFTON

Publicerat: 2012-12-27 Kl: 17:34:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Våran jul var lugn, fin, mysig, högljud,glada barn, många paket, god mat. Vi firade här hemma hos oss med min mamma, Rolle, Lars mamma och Torsten. Dagen började med Kalle klockan 15 med glögg, julgodis, kakor och tårta till Lars ära, han fyller ju år på självaste julafton.
 Sedan ca vid fem tiden kom tomten (Torsten) med paket till barnen. Dem små tyckte det var ok, inga tårar iaf, men det var bäst att stanna i soffan så fick framor ta paketen från tomten:) Dem vinkade hejdå och kolla så att han verkligen gick. Michelle och Nathalie tog på sig att dela ut  berget av julklappar.
Ellion och Elina var helt överväldiga och förstod inte riktigt att dem fick så mycket paket. Varje gång Ellion fick ett nytt släppte han det han höll på med:) Han slängde sig på paketen och slet upp dem. Alla sätt funkar eller hur:)?
När då äntligen alla paket var öppna, så mycket fint vi fick, och lars satte igång att sätta ihop leksaker. Så var det dags att förbereda maten. Nu var vi alla hungriga och längtade efter det goda julbordet som skulle dukas upp. Vi åt och njöt länge.
 Vi avslutade kvällen med ris a la malta med varma hallon. Det var en fin julafton och vi somande alla gott den kvällen.

JULFÖRBEREDELSER

Publicerat: 2012-12-23 Kl: 21:21:56 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Phuu, äntligen sitter jag ner i soffan och fått mat i magen. Dagen har gått i ett. Det har griljerats skinka, stekt köttbullar, bakats lussekatter, mandelmusslor, ischoklad, nougat och mandelbräck och rischoklad:) Jag har haft god hjälp att Nathalie, som älskar att göra godis och av Elina som är så duktig på att baka, hon hjälpte till med mandelmusslor. Jag sa till henne att hon var duktig och fick till svar: det är inte så svårt:) Lars och Michelle har också gett en hjälpande hand under dagen. Alla julklappar är nu inslagna och en del ligger under granen. Julstrumporna är klara och imorgon är det fyra nyfikna barn som vaknar med spänning och förväntan inför den stundande dagen. Jag har en alldeles för pigg liten tjej bredvid mig i soffan som ligger och sjunger: när julen kommer ska alla barnen vara glada:) om och om igen. Imorgon blir en lång dag så jag ska försöka få henne i säng nu. Jag önskar Er alla en riktigt fin och mysig jul.
Och under förmiddagen började det snöa och nu ligger marken helt vit och fin. Hoppas det ligger kvar imorgon och vi får en vit julafton.

BAKA

Publicerat: 2012-12-17 Kl: 19:50:19 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Idag är det då måndag och för mig och mina små betyder det att vi är lediga. Skönt tycker jag eftersom jag jobbat i sex dgr. Ute har regnet fallit hela dagen. Vi har hållt oss inomhus och byggt pussel, spelat massa spel och bakat. Igår ringde Elina och pratade med mormor, hon bjöd hit henne på lussebak:) Så efter lite städ och vila väntade barnen spänt vid fönstret, mormor kom med bussen idag. Sen sprang dem ut i trappen och möte henne med ett leende. Elina tyckte det var så roligt att baka. Var så söt i sitt blommiga förkläde:) Nu sover dem små söt och Lars, Nathalie och jag ska mysa framför tv:n med varm choklad, mandelmusslor och nybakade lussekatter. Michelle ska sova hos Filippa.
Det är detta spel och pussel som gått varma här hemma idag:)

LUCIA

Publicerat: 2012-12-14 Kl: 11:13:36 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Ja jag vet att det är den 14: e idag men ofta kommer mina inlägg en dag senare: ) Igår var det alltså lucia. En mysig dag! Jag jobbade och det var en lugn och fin dag. Tv:n stod på när jag kom och Sveriges lucia härliga toner ljöd genom rummet. Elina gick lucia på dagis men tyvärr var inga föräldrar bjudna för att nästa fredag har hela dagis en stor avslutning i Maria kyrkan med ljuståg, då alla barnen får vara klädda som tomtar, tärnor el pepparkakor. Elina fick iaf välja vad hon ville vara, en pepparkaka så klart sa hon. Tyvärr han jag inte i all morgonstress foto vår lilla sötnos<3 På kvällen skulle Helsingborgs lucia m tärnor sjunga i Maria kyrkan, kl 19.07. Precis när dem små ska nattas. Men vi ville gärna gå. Så när Lars körde iväg på julbord så tog vi bussen ner till stan. Mamma och Rolle skulle också titta. Barnen var så snälla och duktiga. Satt så fint och lyssnade på den vackra musiken. Ellion somnade gott i min famn. Kvällen var så fin och mysig. Maria kyrkan är en mycket stor och ståtlig byggnad. Halv nio vandrade vi mot bussen, genom en vacker stad upplyst av vackra lampor och marschaller!

Söka jobb

Publicerat: 2012-12-11 Kl: 11:41:40 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Sitter framför datorn och ska skicka iväg några jobbansökningar. Ska även titta runt på nätet och leta leta leta efter fler jobb. Det är inget roligt, det finns ju inga jobb och stress och oron kommer krypande i mig. Jag vill inte må dåligt och ha den där tråkiga oroskänslan i magen hela tiden som gör att jag mår illa, tappar aptiten och sover dåligt. Men men vad ska jag göra? Ja dags att sätta igång, halv tre väntar jobb.
Önska mig lycka till:)

Julmarknad och Klä julgranen

Publicerat: 2012-12-09 Kl: 21:56:46 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Denna söndagen började med mys i sängen. Kl 10 blev dem stora tjejerna hämtade av mormor, dem skulle på dansuppvisning. Vi andra tog oss ur sängen till frukostbordet. Julmusik, vörtbröd, julskinka, glögg och lussebulle innehöll vår frukost:)
Sedan blev det sängen igen. Vi sjöng och läste Ellions nya bok. Han älskar traktorer, lastbilar mm. Han titta i boken, peka och sa vad det var och när han inte visste sa han : denna?:) Utanför fönstret började det att snöa och blåsa. På dagens schema stod det julmarknad. Var lite orolig för vädret. Men men ut skulle vi, så när tjejerna kom hem klädde vi oss varmt, Michelle valde att stanna hemma, och bäddade ner dem små i cykelkärran och begav oss iväg. Usch vad det blåste och snöade, kunde knappt titta. Ångrade nästan att vi gett oss ut. Dem små somnade fort i vagnen. Vi gick runt o tittade, köpte varm choklad m grädde:) mm gott och värmde gott. När dem små vaknat besökte vi djuren i stallet. Så äntligen slutade det blåsa och det var så mysigt att strosa runt och titta i alla stånden. Så hade vi snöbollskrig och det fortsatte hela vägen hem:)
>
När vi kom hem igen i värmen var det dags att klä granen. Alla barnen hjälpte till. Elina och Nathalie tyckte nog det var roligast och dem gick riktigt in i det:) Den blev så fin! Brukar inte sätta in granen förrän vid lucia men Nathalie hade tjatat och tjatat så nu blev det så i år. När granen var klar blev det risgrynsgröt, saftsås, vörtbröd till kvällsmat, så gott efter en dag ute.
Nu slappar jag i soffan och resten av familjen sover gott. Detta var ett härligt avslut på denna fina helgen.

På Äventyr

Publicerat: 2012-12-05 Kl: 22:47:44 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


 
Igår skulle Lars till Växjö och jag och dem små följde med. Vädret var inte det bästa, snö snö och mera snö. Vi kom i alla fram till Växjö vid elva tiden och stannade till vid Mac Donalds för lite lunch. Jag och barnen skulle roa oss några timmar innan Lars var klar. Så det blev Leos Lekland. Vi hade det så himla roligt. Det blev många turer i tiger rutschkanan, mer mer sa Elina:) Till sist åkte även Ellion själv. Vi skrattade, busade, lekte i bollhavet, klättrade och byggde med jätte klossar. Barnen var så glada hela tiden. Det var så mysigt att busa och leka inomhus medans snön vräkte ner där ute. Efter 2h och 45min så kände jag att vi var klara och vi klädde på oss och tog oss till köpcentrumet som låg i närheten. Ellion slocknade i vagnen på en sekund:) Elina och jag strosade runt i affärerna och när Ellion vaknade efter en kort napp tog vi en fika på Espresso House. Vi var ett trött gäng som hoppade in i bilen och styrde mot skåneland.

Stockholm

Publicerat: 2012-12-03 Kl: 21:37:18 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Vilken underbar, fin, mysig, avkopplande och fantastisk helg jag och älsklingen haft:) Det började i fredags med att min fina pojkvän väckte mig kl. 03.00. Jag fick ett kort där jag fick reda på att jag skulle packa väskan och om två timmar skulle vi köra mot flygplatsen och styra näsan mot huvudstaden. Barnens farmor kom och passade dem tills kl.15 då min mamma skulle ta över stafettpinnen tills på söndag:)
Vi landade i Stockholm strax efter nio och tog flygbussen mot stan och hotellet. Vi var lite tidiga men vårt rum var klart och vi checkade in. Rummet var så fint och stort, med badkar:)
Vi begav oss ut på stan nästan direkt. Det var ett kallt och vitt Stockholm vi vandrade runt i men väldigt vackert.
Eftersom det var både min och älsklingens första besök ( jag har varit i S en gång m jobb på konferans) var det mycket vi ville se. 
Helgen bjöd på mycket promenader, museum, julskyltning i gamla stan, fika m Lars bror, shopping, fika, hålla handen, sovmorgon och en massa mys och egentid:)
TACK min fina älskling för en fantastiskt fin helg.Ett stort tack till Anita, Rolle och mamma för att ni tog hand om våra fyra guldklim
RSS 2.0