Underbara ledighet!

Publicerat: 2011-12-29 Kl: 21:31:10 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Ja då är jag tillbaka:) det har varit lite tyst här på bloggen ett par dagar. Hela familjen är ledig och vi har bara tagit det lugnt och myst här hemma. Vi har haft en underbar jul, som vi firade hos min morfar. Vi åt gott, pratade, umgicks och hade det väldigt trevligt tillsammans. Barnen lekte och tittade på tv, vi märkte knappt av dem:)
Vi begav oss ut på mellandagsrean, det var kanske inte ett så bra val. Hittade bara 2 tröjor och 2 gardigans till Ellion. Blev mest irriterad över utbudet i affärerna. Rent ut sagt bara skit:( var har dessa kläder varit innan, då inte i affärerna. Nä utan på lagret ca 1 år. Jaja jag brukar aldrig hitta något intressant på dessa reor och inte detta året iheller.
Men imorgon händer något fantastiskt roligt. Min fina och underbara vän med familj kommer imorgon. Dem stannar hela helgen och firar nyår med oss. Hon bor i Småland och vi träffas inte så ofta. Sen vi träffades sist har vi båda fått barn igen:) åhh jag har längtat till denna dagen. Ser verkligen fram emot denna helgen tillsammans med dem. Vi ska prata en massa , äta gott och bara ta tillvara tiden vi har tillsammans dessa dagar!

GOD JUL!

Publicerat: 2011-12-23 Kl: 11:12:12 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Från oss alla till er alla en riktigt God Jul!

Från oss alla till er alla en riktigt God Jul!

Förberedelser.

Publicerat: 2011-12-23 Kl: 11:08:14 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Då är jag mitt uppe i all packning, strykning, köttbullar mm. Det gäller att komma ihåg allt som ska med. Idag åker vi till barnens farmor och firar jul och imorgon åker vi vidare till min morfar. Julafton ska vi fira med min storebror med familj, mamma och Rolle, pappa, min kusin och moster. Vi har bestämt att denna julen ska gå i temat mys. Ingen stress. Ingen behöver klä upp sig, allt ska vara avslappnat. Vi ska bara umgås och ha trevligt och äta en massa god julmat:) Jag älskar julen även om den ofta bär med sig en massa stress innan. Men det släpper man sen och tar in julkänslan och bara njuter. Julen ska man bara vara tillsammans med nära och kära, ge varandra kärlek och omtanke. Jag önskar er alla där ute en riktigt god jul. KRAM

God morgon mitt vinterland!

Publicerat: 2011-12-21 Kl: 08:56:59 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag när vi vaknade var det vitt ute och det snöade fortfarande. Ska vi få en vitt jul iaf:) skulle varit mysigt. Bara det nu inte blir för mycket så vi inte kommer ut till min morfar.
Då får vi se vad denna dagen bjuder på. Har 1 julklapp kvar och present till min älskling. Julmaten ska inhandlas och köttbullar ska rullas. Skulle vilja hinna göra lite julgodis. Det får i så fall bli imorgon, Nathalie vill kanske hjälpa mig:) gottegris som hon är:)
Nu blir det frukost, har en liten kille som står och drar mig i morgonrocken.

Julmarknad på Liseberg och bio.

Publicerat: 2011-12-17 Kl: 22:01:14 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Nu är vi hemma på hotellet efter en mysig dag. Som jag skrev innan blev det först en runda på köpcentret Nordstan. Sedan gick vi tillbaka och lämna lite saker på rummet och tog på oss jacka och vantar. Vi bor inte så långt ifrån Liseberg så vi bestämde oss för att ta en härlig promenad dit. På vägen stannade vi och åt på en liten och mysig pizzeria. Med mat i magen gick vi vidare. Det var väldigt mycket folk på Liseberg. Skönt att slippa vagnen:) vi vandrade runt och tittade, njöt av julkänslan som kom över mig. Där var snö, tusentals ljus, massa mysiga stånd med allt från tomtar till mat. Efter två timmar var vi nöjda.
På vägen hem gick vi inom på Filmstaden för att se vad som visades. Det blev Sherlock Holmes. Riktigt bra och rolig film.
Nu sitter vi i sängen och handlade med oss choklad och en coca cola.

Göteborg!

Publicerat: 2011-12-17 Kl: 11:38:54 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Nu är jag och min älskling i Göteborg. Vi kom upp igårkväll och ska ha en hel helg tillsammans:) inga barn, dem är hemma och myser med sin mormor och min kusin. Sköna sängar, ingen liten huligan som snurrar runder på natten. Det var en stor frukostbuffe , jag försökte vara nyttig:) neutral yoghurt med honung och nötter, juice, te, bulle och så åkte 2 pannkakor ner också. Annars bjuder dagen på julmarknad och innan dess ska vi nog vandra runt lite i shoppingcentret som ligger precis intill hotellet. Ett stort tack till min underbara mamma och kusin för att ni passar våra 4 busfrö så vi kan få njuta av lite egentid.

Lucia!

Publicerat: 2011-12-13 Kl: 16:28:01 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Hoppas att ni alla har haft en trevlig lucia idag! Här har det regnat och blåst hela dagen. Lite luciamys har vi iaf fått:) Mamma och jag har varit på Elinas dagis. Barnen sjöng och vi satt alla i en ring. Det fanns 1 lucia, en massa tomtar och en del pepparkakor. Elina satt i mitt knä och gjorde lite rörelser men tittade mest på alla andra. Efter blev det fika med kaffe, saft, pepparkakor och lussebullar, mmm gott var det.



Vår lilla tomte


Lugn helg!

Publicerat: 2011-12-11 Kl: 21:08:23 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Här har varit lugnt på bloggen i helgen. Sjukstugan har fortsatt här hemma, Nathalie fick maginfluensa i fredags natt:( nu är hon frisk igen och nu vill jag inte ha mer kräk i familjen.
I fredags köpte vi jacka till Lars och Nathalie och igår var vi iväg på jakt efter en jacka till Michelle men tyvärr hittade vi ingen. Jakten får fortsätta imorgon.
Idag har vi mest taget det lugnt. Jag och dem små hjälpte Lars att städa bilen. Jag fick ett ryck och kände för att städa garderoberna. 3 påsar med mina kläder åkte i soporna och barnens kläder som var för små tog jag bort. Skönt att det blev gjort.
Ny vecka imorgon. Snart Göteborg :)

Sjukstuga och BVC-besök.

Publicerat: 2011-12-08 Kl: 19:00:30 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer


Igår när jag var iväg på pysselkväll på öppna förskolan så blev Elina dålig. När dem satt och åt kvällsmat här hemma började hon må illa och sedan kräkte hon:( Det hände två gånger och sedan sov hon gott hela natten, som tur var. Idag fick hon stanna hemma så klart och vila sig. Imorse ville hon ha välling och till lunch åt hon gröt. Så nu håller vi tummarna att vi andra klarar oss.
Idag var det dax för Ellions 10-månaders kontroll, en månad försent pga att läkaren ställde in det sist. Allt gick bra och han klarade sin besiktning vår lilla kille:) Vikten låg nu på 8190 g och han var 73 cm lång. Imorgon blir han redan 11 månader. Vår lilla prins var har tiden tagit vägen. För ca 3 veckor sedan tog han sina första steg och nu släpper han mer och mer själv och går iväg. Jag blir så glad och klappar alltid händerna, då tittar han på mig och ger mig det största leendet i världen, mitt hjärta smälter:)
Tänka att man kan älska någon så mycket från första stunden man ser dem. Mina fyra fina och underbara barn. Jag älskar er så mycket.



Mina små busfrö.

Publicerat: 2011-12-06 Kl: 15:44:32 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer


Dem små var på sitt rum och lekte när jag satt vid datan. Dem sover inte där inne för tillfället och det blir inte så mycket lek där eftersom rummet ligger på ovanvåningen. Så det blir lite som en ny värld för dem när dem får leka där då och då:) Mycket att upptäcka och klättra på. Så när jag tittade in till dem så fann jag dem så här:



Titta så duktig jag är.



Jag kan också mamma




Fikabesök.

Publicerat: 2011-12-06 Kl: 15:33:18 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Idag har vi haft våra fina vänner Malin och Elliot på besök. Blev en massa prat,lek,bus,te,bullar och lussebullar. Det är så härligt med vänner där man alltid har något att prata om, allt mellan himmel och jord. Vi träffade dessa underbara personer på Babycafe och våra pojkar är lika gamla. Det skiljer bara 6 dgr. Jag är så glad att vi har funnit varandra eftersom jag inte har några vänner här i helsingborg efter flytten. Det kan ju annars vara ganska ensamt att vara föräldraledig i en ny stad.

Lussebak.

Publicerat: 2011-12-06 Kl: 15:24:00 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Igår kände vi för att baka lite, så det blev lussekatter. Det är konstigt att dem alltid tar slut så fort här hemma:) Jag slog ihop degen och sen var det dax att baka. Jag fick hjälp av mina flickor. Elina fick en egen bit deg och lekte mest med den och ville ha mjöl hela tiden. Hon tycker det är roligt att få hjälpa till. Mmmmm vad gott det doftade och goda var dem.

   

Våran söndag!

Publicerat: 2011-12-06 Kl: 15:13:22 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Lars åkte ner till min bror och gjorde vid vår bil. Nathalie ville följa med och leka med sina kusiner. Jag valde att stanna hemma eftersom dem små fortfarande var förkylda. Planen var att stanna inne och mysa hela dagen. Utanför fönstret valde solen att titta fram. Det var julmarknad på Fredriksdal, en väldigt mysig marknad som går i gammal stil. När dem små hade sovit och ätit var kl 14. Nu blev jag sugen på att bädda ner dem i vagnen och traska dit iaf. Så så blev det.



Redo för julmarknad.


Det började bli mörkt när vi kom fram och dem hade tänt upp marchaller längs alla gångar, ljusslinger i alla buskar. Så mysigt. Vi vandrade runt och tittade på lite utställare, åt grillad korv och drack varm choklad med grädde. Det är så mysigt att bara vandra runt i denna fina miljö. Det blev en trevlig avslutning på veckan!






Skönt att få värma sina frusna händer.




Ellion i lådan.

Publicerat: 2011-12-04 Kl: 11:30:41 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer




Nathalie kör runt Ellion i leklådan.

Gårdagens shopping!

Publicerat: 2011-12-04 Kl: 11:27:30 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Igår var jag iväg och shoppade för mitt presentkort. Väla var fullt med shoppingsugna folk men det var ändå mysigt att bara gå runt och kika på kläder i lugn och ro utan mina små busfrö. Det har öppnat én hel del nya affärer och tror att det ska sluta på 160 eller 180 affärer när allt är klart. Så igår bestämde jag mig för att titta i dem nya butikerna och inte besöka Hm, Lindex eller Kappahl. Hittade en hel del fint men kom bara hem med 2 saker. Blev lite besviken när jag skulle betala i en butik och dem sa att dem tyvärr inte kunde ta emot presentkort än för det hade inte blivit inlagt  i deras system än:( Fick vänligt lämna kvar kläderna och dem lovade att ringa förhoppningvis nästa vecka. Denna butiken var liten men hade mycket fina kläder, skulle kunna hndla hur mycket som helst:) Jag tänker absolut komma tillbaka på mellandagsrean. Jag la undan 1 par jeans, 1 kofta och 1 poncho. Jag och min Älskling ska till Göteborg den 16 dec över helgen så det kan ju vara lite roligt att ha nya kläder och få klä upp sig när vi ska ut och äta.



Julpyntat på Väla.


Jultankar!

Publicerat: 2011-12-02 Kl: 17:19:36 | I kategori: Allmänt | 5 kommentarer


Jag brukar inte längta efter snö men nu skulle det faktiskt vara lite trevligt. Det hade iaf lyst upp, dagarna är så mörka. Längtar efter julen och känner att jag vill pyssla, göra lite godis, baka lussekatter och pepparkakor. Lars, jag och dem små var ute på en promenad och jag handlade lite blommor och planterade. Denna jul vill jag att hemmet ska gå i vitt,vitt,vitt. Tycker det känns fint ,fräscht och stilrent. Jag undrar om vi kan sätta upp julgranen i år, Tror nog att Elina och Ellion kommer ha svårt att låta bli den:) kulorna kommer vara överallt i lgh och risken finns nog också att dem kommer få den över sig. För 2 år sedan köpte jag nya mycket fina julgranskulor, synd att dem inte kan få komma upp med dem kosta en del så jag vill verkligen inte att dem går sönder. Detta året får dem kanske dekorera ett fat istället. Imorgon ska jag och mamma till Väla. Hoppas jag hittar lite fina kläder. Ska även kika lite i inredningsbutiker efter lite dekorationer och annat smått och gott. Tycker om att titta och ta in all inspiration. Önskar er en mysig fredag.



Barnens pepparkakshus.



Så här blev resultatet efter plantering.

En lugn dag.

Publicerat: 2011-12-01 Kl: 15:47:49 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Idag har vi spenderat dagen hemma. Utanför fönsterna har det regnat, blåst och varit mörkt. Julstjärnorna har varit tända hela dagen. Vi har inte gjort allt för mycket, myst i soffan, badat, druckit te och ätit pepparkakor. Barnen mår ju inte så bra, håller dem inomhus och hoppas att deras förkylning snart ger med sig.


 

Bjuder på en gammal bild av våran lilla solstråle.

RSS 2.0