Jag vill inte mamma.

Publicerat: 2012-03-30 Kl: 12:51:11 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Elina har fått för sig att hon inte vill vara med på foto. Hur jag än försöker och lockar henne, så tramsar hon bara, springer iväg och skrattar. Så fotona blir inte så bra.

Min stad!

Publicerat: 2012-03-27 Kl: 12:16:35 | I kategori: Vardag | 0 kommentarer


För två veckor sedan, min sista dag som föräldraledig och min sista dag med Ellion, bestämde jag mig för att gå en lång promenad, gunga och fota. Vi lämnade Elina på förskolan men det tog inte många minuter innan min lilla prins sov. Solen sken med sin frånvaro men jag ville njuta av denna dagen.
Staden började precis vakna till liv denna morgon, det var tyst och stilla. Trafiken rullade på och man såg några få personer som var ute, på väg till jobb, pratandes i telefon, en kaffe i handen. Alla är vi på väg någonstans.
Jag bor i en stor stad men mitt i allt kan man finna en lugn oas, borta från trafik och buller. Jag älskar att promenera vid havet, det ger ett sånt lugn. Köpte en mugg te på Espresso House och gick ner till strandpromenaden, hittade en lugnt ställe på bryggan bakom en mur. Njöt att mitt varma te och havets vågor som slog mot klipperna, Ellion sov fortfarande gott i vagnen.
Bjuder på några bilder från min promenad.











Ellion sov i 2 h, vaknade precis när jag tog den sista bilden. Sen gick vi hem och åt lunch:)

En helg fylld med roligheter.

Publicerat: 2012-03-27 Kl: 10:49:31 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Nu var det ca en vecka sedan jag var här inne och skrev. Tiden har sprungit iväg. Har haft att göra varje dag och när jag haft tid att sätta mig ner i soffan så har orken tagit slut. En liten kort uppdatering om vad som hänt.
Förra veckan började med Ellions sista inskolning på förskolan, tisdag var jag och skrev in mig på arbetsförmedlingen och sedan hade jag ett möte,onsdag var det städning och tvätt på schemat och lite shopping till Ellion, torsdag efter att jag lämnat barnen tog mamma och jag en god och lång frukost i stan innan jag skulle på arbetsintervjuv och så var fredagen här och en ny arbetsintervjuv stod på schemat.
I fredags på eftermiddagen hade vi ha en liten date med våra vänner Malin och Ellioth, vi har saknat dem jätte mycket. Blir ju inte så ofta nu när vi båda har återgått till jobb. Men vi hade en mysig dag på Väla med shopping, fika och en massa babbel:)
Lördagen bjöd på kalas hos Emelie. Vi möte upp Malin och Ellioth( tänka sig vilken tur att vi fick träffa dem två gånger på en vecka) kl 16 och gick tillsammans till kalaset. Det bjöds på smörgåstårta och marängtårta, mmm vad gott. Våra små pojkar började bli trötta vid halv sju så vi traskade hem. Ellion åt gröt och slocknande innan halv åtta, det är inte likt han:) Han är annars en riktig kvällspigg kille.
Söndagen bjöd på härlig sol. Mina planer var tvätt och sedan en cykeltur till mamma och Rolle, och nya skor till Nathalie. Men mamma ringde och var sugen på att åka ner till Rydsgård och titta på en modevisning med mingel. Jag nappar på det, så in i bilen med alla barnen så åker vi:) Tjejerna lämnar vi av hos min storebror och vi tar med lillkillen. Vi hade en trevlig eftermiddag och Ellion busade med sin kusin Savannah.
Vår resa hem började med att Ellion kräkte ner sig, bilen och Michelle. Efter att ha torkat och torkat åkte vi vidare. Vi kom knappt halvvägs hem, en olycka med en lastbil, den låg över hela vägen. Det blev en lång väntan på ca 3 timmar:( vi sniglade fram. Så trist avslutning på helgen. Men jaja, vi var hemma vid nio med en nerkräkt pojke, en nerkissad liten tjej och hungriga och trötta var vi alla.

Nu är det ny vecka med nya tag, Tyvärr började den med en sjuk liten kille. Men vi myser alla tre i soffan framför barnkanalen. I eftermiddag blir det ett besök på BVC, ska bli intressant att se vad lilleman väger nu, över nio kg hoppas jag.


Bjuder på en gammal bild på mina gottegrisar

Sol, picknick och mys.

Publicerat: 2012-03-21 Kl: 23:27:08 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Idag har jag hunnit med mycket. Lämnade dem små på förskolan, handlade, hem och kollade om det fanns tvättetid. Berget av tvätt nådde nästan upp till taket:) ekonas garderob ekade tomt. Jodå det var ledigt så in med en maskin , oppss tvättmedel och sköljmedel slut. Upp på cykeln mot affären, hemma igen och åt lite sen frukost. Tvättade även tre maskiner uppe i lgh. Solen tittade fram på eftermiddagen och jag hängde ut tvätten på balkongen, härligt. Plockade, diskade och dammsög.
Tiden gick fort och det var snart dags att hämta barnen. Men det behövdes inhandlas lite mössor, vantar, jacka och överdragsbyxor till lilleman. Hittade allt nere på söder.
Så fort och smidigt det går när man är själv. Handlat och klart på 30 min:)
Ellion hade inte varit ute på förskolan idag och eftersom det var så härligt väder gjorde jag en liten picknick och tog filt med ner i trädgården. Så härligt. Barnen lekte och busade på gräsmattan och Nathalie kom hem lagom för att göra oss sällskap.
Saknar barnen jätte mycket om dagarna men försöker hålla mig sysselsatt. Denna vecka är det mycket som händer.
Imorgon och på fredag ska jag på arbetsintervjuv. Det gäller Tim/sommarvikarie. Håller tummarna att dem tycker om mig och att jag kan börja jobba snart. Är lite nervös.

Dagen är kommen....

Publicerat: 2012-03-14 Kl: 23:19:40 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer


Då lilleman ska börja på förskolan. Dagen då jag ska släppa taget, dagen då någon annan ska ta hand om honom. Trösta honom när han är ledsen, mata honom, leka och busa med honom. Usch detta känns så fruktansvärt jobbigt. Jag har aldrig haft denna känsla med dem andra. Med Elina så valde jag själv att hon skulle börja på förskolan, jag hade jobbat med känslan att lämna iväg henne. Det var inte lätt och det tog tid men när hennes dag var här då var både hon och jag redo, hon var ju 20 månader och Ellion är bara 14 månader. Min lilla prins , min lilla solstråle, min lilla bebis.
Imorgon ska vi alltså börja inskolningen. Då ska jag vara med mellan 9-14, samma tid fredag och måndag. Sen ska han vara där själv fr.o.m. Tisdag.
Hoppas bara han klarar det bra, han är inne i en mammaperiod, det gör det ju inte lättare varken för honom eller mig:(








Solskenspromenad

Publicerat: 2012-03-11 Kl: 12:49:27 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Idag är det söndag, veckans sista dag och tre dagar kvar av min mammaledighet. Även om det är mycket blandade känslor så har jag faktiskt varit hemma sedan hösten 2009:) Tiden har som alltid gått väldigt fort men det har varit en underbar tid. Så nu ska det bli både roligt och spännande att komma ut på arbetsmarknaden igen. Få tid att andas och tid att sakna mina barn.

Solen lyser så härligt denna dag och vi hade bröd hemma som ankorna skulle kunna få mumsa på. Så på med kläderna och iväg på en promenad innan pappan i huset skulle sätta näsan i böckerna. Det var inte så många ankor hemma idag och dem som var det var nog mätta men det gjorde inte Elina och Ellion något. Nä för dem ville hellre äta upp brödet själva:) Vaddå mata ankorna?:)
Nu sover dem båda gott och jag ska sortera tvätt för i em har jag en date med tvättstugan.







Blir så glad i själ och hjärta när solen tittar fram. Får en massa ny energi. Fler sådana här dagar tack.

Lyckad shopping:)

Publicerat: 2012-03-07 Kl: 15:59:10 | I kategori: Shoppat | 4 kommentarer


Vet inte hur många gånger jag åkt ut till Väla för att handla för mitt presentkort. Men kommit hem tomhänt varje gång. Det har många gånger varit för att jag tappat shoppingsuget när jag väl kommit iväg. Men idag så hittade jag en del saker som fick följa med hem.
Efter att jag lämnat Elina på dagis hämtade mamma upp mig och Ellion. Vi började med att äta frukost på Espresso house. Med mat i magen så var vi redo.
Jag var ute efter ett par jeans och några överdelar. Tänka sig idag hittade jag allt:) Så det var en glad mamma som åkte till dagis för att hämta upp Elina kl. 14.00.
Förra veckan gick Michelle och jag ner till Söder för att köpa skor till henne. Kom hem med ett par till mig med:) Dem stod liksom där och ropade på mig.

Nu har jag fått ett riktigt shoppingsug. Men nu blir det inte mer denna månaden.


Söt topp från Gina Tricot. Kommer bli fin till jeansshorts och bruna ben.


En kortare topp med en liten ficka. Från Gina Tricot.


2 baslinnen från Gina Tricot och jeans från Flash.


Från Din sko.


I helgen blir det nog en rensning i garderoben. Slängas, skänkas och behållas. Ska även skriva upp vad som behövs inhandlas till vår/sommar. Nu vill jag ha vår!!!!

Tisdag

Publicerat: 2012-03-06 Kl: 11:19:34 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer




Så här ser min dag ut idag och säkert ett par veckor fram. Söka jobb står ju högst upp på att-göra-listan. Så det kommer blir ett par timmar varje dag framför datan. än så länge har jag sällskap av denna lilla herren:)



Men nästa vecka börjar inskolningen på förskolan. Men nu ska jag bara mysa, gosa och kramas med min lilla  prins.

Ny inneboende

Publicerat: 2012-03-05 Kl: 10:38:02 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Japp nu kom den och den har flyttat in, en rejäl förkylning och allt vad det innebär:( tråkigt och jobbigt. Huvuvärk, hosta har den tagit med sig. Jaja får hopppas att det inte blir allt för långvarig. För nu är jag inne på mina sista dagar som föräldraledig och dem vill jag ta tillvara på så mycket som möjligt. Det känns väldigt tungt att tänka på det, Jag ska lämna bort min lilla plutt, min solstråle. Undrar varför jag har en så jobbig känsla i magen, oro.? Kan det vara för att jag vet att detta är min sista bebis? Jag vill vara med honom hela tiden. Men jag tror och hoppas att denna känsla försvinner när jag kommer ha fullt upp om dagarna, söka jobb, träna och söka jobb och förhoppningsvis snart börja jobba. Ja då var det måndag igen och helgen har som vanligt gått så fort. Vi har spenderat mycket tid ute i solen med promenader och lek. I söndags hjälpte jag mamma med packningen inför deras flytt, min storebror med familj kom på besök och det blev årets första grillning mmmmm vad gott. Dagen avslutades med ett besök på Akuten. Michelle råkade ut för en rejäl olycka med sina Inlines. En vurpa och flög in i en mur. Tur att hon hade hjälm. Men det blev ett slag mot huvudet och handen. Men efter ett par timmar så blev svaret en lätt hjärnskakning. Skönt. Så idag blir det vila för henne. Trevlig måndag!

 

Vårpromenad

Publicerat: 2012-03-02 Kl: 14:16:52 | I kategori: Vardag | 1 kommentarer


Välkommen härliga fredag. Denna dag bjuder på solsken och nästan vindstilla. Det är dagar som dessa jag njuter lite extra mycket att vara mammaledig. Vi bestämde oss efter en lite sen frukost att gå ut och gunga. Härligt härligt härligt.
Elina är så duktig på att gå och verkligen älskar det. Även om det ibland tar lite tid och hon gärna vill titta på allt:) hon pratar hela tiden och hennes ordförråd blir bara större och större. Hon hade sin mobil med ut idag och hon "ringde" mormor och berättade att hon gungar och åkte nu rutschkana och att Ellion tittade på henne, avslutade med puss puss mormor:) Gullungen min. Hon fick även denna soliga dag inviga sin nya jacka.
Ellion har fått ny vagn och verkar som han tycker det är riktigt roligt att åka i den, han ser ju så mycket mer nu, ingen syskonsits som är i vägen. Den är så lätt och smidig. Jag är riktigt nöjd. Ska iväg på tisdag och inhandla en ståbräda till Elina.
Nu är vi åter hemma och Elina somnade precis i soffan och Ellion sover gott ute på balkongen.

 

RSS 2.0