YOGA

Publicerat: 2013-01-31 Kl: 22:56:51 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer


Detta året ska bli ett år då jag vill satsa på Mig. Ett år som min kropp ska få må bra, ett år jag ska ta hand om mig och göra saker jag tycker om och mår bra av. Ett steg i den riktningen var att söka en utbildning, inom handel. Byta karriär:) Göra något som jag i många år velat, men inte vågat eller tagit itu med. Det är ju Nu eller aldrig, och jag kör på NU:) Mår så bra i mitt beslut och den 4:e februari börjar utbildningen. Sen var det min hälsa och kropp. Jag har tagit tag i min mage, kan inte längre sitta här på ändan och klaga, så nu är det plankan varje morgon, 1*3 min:) Tänka på vad jag stoppar i min kropp. Vill ju ha en massa energi och ork. Så har jag börjat på Yoga. Så himla skönt, avkopplande för kropp och själ. Vi har en underbar och fin yogalärare med ett stort hjärta, Lina. Man får ett lugn i hela kroppen när man kommer in i lokalen. Ljust, massa levande ljus och en rogivande miljö. En gång i veckan är det bara jag, inga tankar på något annat( försöker iaf), en stund för att rensa huvudet. Detta kommer bli så skönt för kropp och knopp.
Detta kommer bli ett riktigt bra år. Att får göra saker man tycker om och mår bra av. Och så min fina underbara älskade familj vid min sida kan det inte bli bättre<3

Bowling

Publicerat: 2013-01-29 Kl: 21:55:58 | I kategori: | 1 kommentarer


Vi har infört " Min Dag" i familjen. Det är att alla( förutom Elina och Ellion) får en dag i månaden, lördag eller söndag, då man får bestämma vad vi ska hitta på. Det kan vara film, pyssel, promenad med fika, baka, bio mm. Detta är för att vi ska umgås hela familjen tillsammans. Inga sura miner eller tjafs får förekomma denna dag. Det är roligt och spännande att inte veta vad dem andra hittar på:) Först ut var Michelle. Hon valde skridsko och film. Tyvärr blåste det rätt mycket i lördags och vi skulle åka på en liten damm här i närheten. Så det blev ändrade planer. Det blev 1 timmes bowling för hela familjen. Full rulle som vanligt, kan det bli något annat med fyra härligt busiga barn. Ellion och Elina hjälpte oss att kasta "bollarna", som Elina kallade det:) Till kvällsmat blev det spaghetti och köttfärssås, Michelles önskan. Sedan dök vi alla ner i soffan och tittade på Madagaskar 3? tror jag.

En febrig liten tjej<3

Publicerat: 2013-01-29 Kl: 21:32:23 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Sitter i soffan och tittar på Svenska Hollywoodfruar:) bredvid mig ligger Elina. Stackars liten, har fått feber nu på kvällskvisten. Hon har varit hes och fått lite hosta och nu har då även febern kommit. Hoppas den försvinner lika fort som den kom. Hon brukar få feber på kvällar/ nätterna sedan feberfri på dagarna likaså är det med Ellion. Imorgon har jag en fikadejt inbokad med fina Malin. En tur till Väla, utan barn:), första gången vi ska få fika och babbla massa utan att våra små vill ha våran uppmärksamhet:) sedan ska jag följa med henne och hämta nycklarna till deras nya lägenhet. Nej nu åter tillbaka till " fruarna":)

Liten Vänskap

Publicerat: 2013-01-21 Kl: 10:26:47 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Vi har tätt mellan våra fyra barn, våra två kullar, brukar jag säga eftersom det är 8 år mellan. Michelle och Nathalie står varandra nära, delar rum och gör mycket tillsammans. Det är två år mellan dem. Sen har vi Elina och Ellion. Där är bara 13,5 månad mellan dem. Dem leker massor tillsammans, även om det är Elina som bestämmer det mesta:) Ellions egna vilja börjar bli större och han säger mer och mer till när han inte vill något. Jag förstår att det kan förändras desto äldre dem blir men jag hoppas att deras vänskap kommer hålla genom tonåren och vidare genom vuxenlivet. Jag önskar och hoppas att dem alla fyra alltid kommer ha ett starkt band mellan varandra. Elina: Mamma, Ellion är min bästa vän:) Jag: Så snäll du är. Elina: Mmm han är verkligen det! Mina älskade barn. Jag hoppas och önskar att ni alltid ska finnas där för varandra, älska varandra för dem Ni är. Att Er vänskap ska hålla genom tonåren och hela vägen genom ert vuxna liv. Jag älskar Er så mycket<3

New haircut

Publicerat: 2013-01-20 Kl: 11:13:33 | I kategori: Barnen | 0 kommentarer


Ellion har inte så tjockt hår och så är det så ljust. Men det måste ju klippas ibland eller rättar sagt så har jag klippt det två ggr sedan han föddes:) Lars har en hårtrimmer så det går fort och lätt. Ellion tycker absolut inte om det dem första 3 min:) sedan lugnar han sig. Jag har en assistent, Nathalie, som stöttar han och pratar med honom. Men han kollar mig noga genom spegeln hela tiden. Denna gången rörde han sig när jag skulle trimma vid öronen så det blev ett litet hack i håret. Det är ju lätt fixat hemma nu när man har en liten kille, men tjejernas långa hår får jag inte röra:) Elinas hår ska få växa nu, bara topparna vi fixar här hemma.

Syskonkärlek

Publicerat: 2013-01-20 Kl: 10:45:20 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Det är så härligt att se det fina bandet mellan barnen, tryggheten och kärleken dem har till varandra. Tjejerna tar hand om sina småsyskon, busar och leker med dem. Dem små går gärna och ofta till sina systrar när dem är ledsna. Sen är det ju en hel del tjafs och bråk dem emellan men i slutänden är dem allt för varandra och älskar varandra

Sneak Peek

Publicerat: 2013-01-18 Kl: 13:46:48 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Fredag idag då. Vi har haft en lugn och busig morgon efter en väldigt orolig natt. Ellion har fått hosta och kvällar och nätter är jobbiga. Han kryper upp och ner till mig, kallar mamma, vill upp, vill dricka men är ändå så trött. Men framåt små timmarna somnade vi och sov till kl. 8. Nu sover han gott nä i skrivande stund kommer han här med napp och filt:) Snart väntar jobb för mig. Sen ska det bli skönt med helg.
 
Tänkte bjuda på några bilder från vårat hem. Tycker verkligen om denna lägenhet, ljus,realtivt nyrenoverad m klinkers i hall,kök och badrum, vita väggar, nytt kök.
 
Kök
 
Vardagsrum
 
Flickornas rum
 
 
Badrum
 
 
Vårt sovrum
 
 
Lite förändring har det kommit sedan fotona togs, lite tavlor på väggarna:)
 
 
 
 

Vår lilla 2-åring

Publicerat: 2013-01-10 Kl: 22:37:14 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarer


Igår den 9 januari var det 2 år sedan vårt fjärde barn föddes, vår underbara son. Tiden har gått otroligt fort. Jag har verkligen njutit av tiden, tagit vara på min mammaledighet och bara varit här och nu i just den stunden. Men ändå har tiden gått så otroligt fort, Jag vill många gånger bara spola tillbaka eller pausa stunden. Vi vet alla hur fort åren springer iväg.
Morgonen började med lite härlig sång från denna mamman och en liten storasyster som inte ville sjunga med i " vi gratulerar" klockan 8 på morgonen.Vi tog bussen till dagis och det var en glad kille som satt på eget säte högt upp, munnen gick i ett på honom, alla bilar, ambulanser, lastbilar mm som var ute på vägarna.Han berättar om allt han ser och att vi ska byta buss och att bussen måste stanna innan vi får gå av:) Han är så himla härlig att lyssna på.Efter att jag lämnat barnen på dagis tog jag mig ut till Ikea och Toys r us, för lite present inköp. Det blev några bilar, en lastbil och en STOR ambulans. Det är inte allt för svårt att handla till denna biltokiga lilla kille.
 
 
 
Det var en överlycklig lite kille som öppnade sina presenter med ett glädjetjut:) Ambulansen var helt klart favoriten, den går varm här hem. Min min säger han hela tiden.
Efter maten blev det tårta till oss och Elina och Ellion mumsade på kolaglass. Det var en nöjd, glad och trött kille som somande gott denna kväll.
 
Ett stort Grattis till Dig vår fina, underbara, söta, charmiga, roliga, busiga son och lillebror. Vi är så glada att just du kom till oss och att vi fick den fina äran att få bli dina föräldrar. Glädjen var så stor när 9 månaders långa väntan äntligen var över och du kom ut i rasade fart. När jag fick upp dig på magen var lyckan total. Dina fina storasystrar har älskat dig från första stund och dem kan inte få nog av dig vår lilla sötnos. Vi Älskar Dig!

Trevlig Torsdag

Publicerat: 2013-01-03 Kl: 17:41:37 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer


Idag har Ellion och jag varit på språng några timmar. Innan vi begav oss hem till Malin och Ellioth följde vi Michelle och Nathalie till bion och köpte biljetter och snacks, dem skulle titta på Sune i Grekland. På vägen till våra vänner tittade vi på en grävmaskin och traktor, där hade Ellion kunnat sitta hela dagen:) Snabbt inom Coop för lite fikabröd. Små killarna började leka direkt, alla leksaker åkte fram. Mammorna tog det lite lugnt i soffan m en kopp te/kaffe. Efter lite lek inomhus gick vi ut med våra busar och mot ankdammen. Ellions små blå slog igen ganska så snabbt när han hamna i vagnen. Klockan två möte vi upp mamma i stan. Passade på att ta en liten fika innan jag och mitt lilla hjärta tog bussen hem. En härlig dag med fina vänner. En glad mamma som fått lite egentid med sin goa son

FAMILJEPROMENAD

Publicerat: 2013-01-02 Kl: 21:14:49 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Efter städ och tvätt tog vi på oss varmt och gick ut HELA familjen på en härlig promenad. Första stoppet var hos änderna för lite matning. Ellion kastade i hela mackan, så var det klart:) Vi fortsatte sedan genom skogen mot utsiktsplatsen. Där man kan se över till Helsingör.
 
 
 
Dem små somnade gott i cykelkärran, huvud mot huvud sov dem när vi andra promenerade vidare ner mot havet. Jag verkligen älskar här vi bor nu, nära till skog och havet. Två ställen som jag få mig att må bra, två ställen som ger mig ro när allt annat är kaos.
Det blåste en del i dag men det var bara så underbart och komma ut och få gå och röra sig. Det gör så gott för kropp och knopp. Vi gjorde ett stopp vid Espresso House för lite take away, varm choklad och en muffins. Inom hemköp innan vi begav oss hem. Det blev en härlig promenad på ca 3 h.
Nu är maten i magen och ett av fyra barn sover. Mellan Lars och mig i soffan studsar en busig tjej, som INTE tänker sova.
Imorgon väntar en playdate med Malin och Ellioth för mig och Ellion. Pojkarna ska få leka och springa av sig. det märks att dem har blivit lite äldre nu. Sist vi träffades så lekte dem mer tillsammans och pratade med varandra:) Så gulligt att se och höra dem.
 
RSS 2.0