Skärtorsdag

Publicerat: 2013-03-28 Kl: 12:02:52 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Idag blev det en kort dag i skolan och nu ska det bli skönt med lite ledighet för hela familjen. Jag, Elina, ellion och mormor inleder den med en utflykt till Fredriksdal, varm choklad och nybakade muffins. Sitter just nu och väntar på att barnen ska äta klart på dagis, dem grillar hamburgare ute:) sedan blir det bussen hem och värma choklad och vänta in mormor.

Påskkärring, prov oxh vardagslyx

Publicerat: 2013-03-27 Kl: 12:26:48 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Idag är det påskfest på dagis och man fick gärna klä ut sig. Jag frågade Elina om jag skulle sminka henne och det fick jag så gärna. Hon hade bråttom ifrån frukostbordet och in på toa, kom nu mamma och sminka mig skrek hon:) men förkläde och sjal förstod hon inte alls varför man skulle ha. Men sminkningen blev hon väldigt nöjd med och stod och speglade sig. Hon ville gärna bli fotad, min lilla fotomodell:)
Efter jag lämnat barnen på dagis så var det skola för min del. Idag stod det PROV på schemat, likviditetsbudget och resultatbudget. Usch håller tummarna att det gick bra. Första kändes det skit svårt och jag gick vidare i uppgifterna, gick sedan tillbaka och läste dem noga och om och om igen och när jag lämnade in provet efter 2 h kändes det rätt bra:) jaja nu är det gjort och jag kan inte förändra något, nu går jag vidare och direkt på nästa uppgift. Man hinner knappt andas mellan prov och uppgifter. När jag kom hem så blev det lite vardagslyx. Jag mumsade på våfflor med grädde och sylt, mmm gott men ack så onyttigt. Men tyckte allt jag var värd det.

Träningsvärk

Publicerat: 2013-03-25 Kl: 14:53:45 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Aj aj vad ont det gör i låren. Men det är väl bara att bita ihop:) Har inte varit på gymmet på ca 3 veckor pga huvudet och så ger vi oss ut på joggingtur, på ca 1,1 mil. Fatta 1,1 mil, är man inte bra dum då:) Det positiva var iaf att det kändes bra i huvudet, så nu ska jag försöka mig på gymmet och pass igen men så klart ta det lugnt
Idag har det varit tvätt och studier på schemat. Ett nytt prov på onsdag, känner mig rätt så lugn men har lite press på mig själv. Mitt förra prov blev ju ett A och nu vill jag ju hålla mig på den nivån, runt a till c iaf. Jo detta kommer gå bra, positiva Sophie måste komma fram:) Nä nu tillbaka med näsan i böckerna innan dem små ska hämtas och vi ska mumsa på våfflor till kvällsmat, Våffeldagen till ära:) mmm gott!

En fikastund

Publicerat: 2013-03-24 Kl: 11:35:01 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Är nere i stan och ska lämna Michelle på tåget mot Malmö. Hon ska spendera några mysiga dagar med sina kusiner. Vi skulle ta en runda inom Stadium för att kolla på några tröjor men dem öppnar kl 12 och då ska Michelle sitta på tåget. Så vi myser inne på Espresso house istället:)

CykelLördag

Publicerat: 2013-03-24 Kl: 09:55:35 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


 
Igår hade vi strålande väder, sol och plusgrader:) Vår lilla herre i huset är så morgonpigg och klockan visade 06.00 när han slog upp sina blå. Så det var bara till att stiga upp. Mys i soffan framför barnkanalen tills Lars steg upp och vi åt frukost. Sedan tog vi på oss och Elina och Ellion fick cykla lite i kvarteret och så stannade vi och gungade. Men det var två trötta och ledsna barn som satte sig på cyklarna hemåt.
Jag och dem små gick och la oss direkt vi kom innan för dörren och det tog mindre än 60 sek innan vi alla tre sov gott:) Lars körde och hämta dem stora tjejerna, dem hade varit på yogaläger. Det blev sen lunch när vi vaknade och sedan stack vi ut igen hela familjen. Vi tog med kanelbullar och var inom Maxi och köpte dricka. Det är så härligt att cykla och dem små trivs så när vi är ute. Elina satt i cykelsitsen och Ellion hade kärran helt själv:) satt som en kung:) det blev lekplatshäng med fika. Det var en riktig härlig familjelördag.

Mittiveckan

Publicerat: 2013-03-20 Kl: 15:23:39 | I kategori: Allmänt | 3 kommentarer


Ute faller snön..... mhm men var är våren med sol, härligt utehäng, tunna jackor och fika utomhus? Mmm tjat tjat om våren men jag behöver värme och sol Nu. Det gör gott för knoppen och själen. Vill också få må bra nu efter flera veckors huvudvärk och pulserande smärta i huvudet. Tillbaka till farbror doktorn idag, nu väntar jag på tid till ct och provsvar. Detta funkar ju inte mer nu:( vardagen funkar inte med denna huvudvärk. Intog en god och nyttig lunch idag med lite vardagslyx till teet.
En god grekisk sallad och prosciutto skinka med honungsmelon:) och sedan en kopp te med några bitar mörk choklad med hallon. Sedan har det blivit soffan hela eftermiddagen pga huvudet och nacken. Men med all denna skit så fick jag tillbaka mitt prov idag, som jag oroat mig och varit nervös till tusen. Det var en ren lycka när jag fick det i handen, ett stort A och t.o.m en stjärna i kanten också:) det är en happy Sophie som skriver här idag:) nu får jag försöka fortsätta i denna bana.

Första cykelturen på "riktig" cykel.

Publicerat: 2013-03-17 Kl: 19:56:50 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Denna söndagförmiddag spenderade jag mest i tvättstugan tillsammans med det gigantiska tvättberget. Herregud vad mycket tvätt der kan bli på en vecka, ok vi är många men ändå. Sedan blev det visst storstädning, slänga och sortera, lagning av cykelslangar. Nu hade Elina väntat läääänge på att komma ut och få cykla. När vi bodde i förra lgh stod det en cykel med en lapp med texten: vill du ha mig får du gärna ta mig:) så det gjorde vi när vi flyttade:) och idag skulle Elina äntligen få cykla. Kallt och blåsigt men cykla skulle hon och oj vad hon tyckte om det. Ville inte sluta och undan gick det. Runt runt runt huset, varv efter varv. Hon skulle vissa mormor och Rolle som skulle komma på eftermiddagskaffe. Hon tyckte det tog lite tid så hon ville cykla till mormor istället:) vilken glad och stolt liten tjej som mötte dem vid bilen.

Godmorgon Världen

Publicerat: 2013-03-15 Kl: 07:41:28 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Idag är det fredag:) härligt härligt! Ute skiner solen och snön gnistrar. Helgen ligger framför oss. Hoppas på en fin och lugn helg med massa mys och avkoppling. Idag är det skola iaf halva dagen och sedan har jag en uppgift som ska vara inne på måndag, men har bara två frågor kvar. Ska försöka hinna med dem i em så helgen är helt fri från skola. Har en liten kille som cyklar runt här i lgh och väntar på mormor. Ellion ska få spendera dagen med mormor och Rolle idag pga lite dålig mage. Nä dags att sätta igång nu så vi hinner ttill skola och dagis i tid.

En trött mamma

Publicerat: 2013-03-14 Kl: 21:59:00 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Då var jag här igen. Det har varit för mycket dem senaste veckorna. Michelle har varit dålig, åkte med ambulans till akuten och varit inlagd * 2.. Är hemma nu och vi håller tummarna att hon ska få må bättre nu. I samband med detta fick jag en inflammation i den ena nackmuskeln och på detta en blödning och har haft huvudvärk/ värk ovanför höger öga och nu efter 1 veckas behandling är det fortfarande kvar. Skola, jobb och dagis och in och ut på sjukhuset. Jag är så otroligt tacksam för mamma och Rolles hjälp och stöttning under dessa veckor, dem har kört jojo trafik genom stan och hämtat och lämnat oss. Ett stort tack ur djupet av mitt hjärta
Idag var Michelle och ellion ensamma hemma några timmar på förmiddagen, sedan möte dem upp mig i stan. Vi handlade en såååå vår/sommar jacka till Ellion och en vårmössa. En härlig dag med sol och tyvärr massa vit snö. Vi åt en god lunch på Graffiti, en stor och god bakad potatis med räkor. Ellion är så rolig att "umgås" med, pratar massor hela tiden. Vi fick många härliga skratt Michelle och jag. Mina fina barn. Jag älskar er så mycket. Ni är styrkan i mitt liv<3