Nu har det hänt....

Publicerat: 2012-01-31 Kl: 21:38:00 | I kategori: Allmänt | 4 kommentarer


Elina har kissat på toa, för första gången:) ett stort ögonblick, iaf för mig. För Elina däremot blev det lite tårar.
Jag har bestämt mig att nu när hon är fyllda två så är det dax att pottränas, har som mål att hon ska vara blöjfri till sommaren:)
Hon har inte velat sitta på pottan pga att hon är så rädd för den. Så vi köpte en liten ring att sätta på toan men den var heller ingen hit enligt henne. Men igår bestämde jag mig att nu sätter jag bara henne där och det var inte poppis eller jo kanske. Efter att ha protesterat i sådär 10 sek var det ju ok:)
Vi sjöng några sånger men det blev inget. Så idag gjorde vi ett nytt försök, men efter att ha sjungit alla sånger jag kan gav jag upp.
Tog en paus och titta på tv.
Så tillbaka på toan och nu efter bara två sånger , bingo , hon klarade det:) jiiipppi:) Det var ju ovant för henne så hon blev nog lite chockad därav tårarna. Sen sken hon som en liten sol och sprang ut till pappa och berättade.
Vår stora lilla tjej!

Kanske inte så intressant info för er:) men stort för oss här hemma.

Tv-mys!

Publicerat: 2012-01-30 Kl: 20:38:26 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Just nu ligger jag och Elina i vår säng och myser. Tror att Elinas stora blå snart kommer att slockna:) på tv:n vissas Familjen Annorlunda. Brukar inte titta på tv i vårt sovrum men idag var det delade meningar om programmen, så vi tassade upp en våning.
God kväll!

Matdags!

Publicerat: 2012-01-26 Kl: 16:59:30 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Varje dag samma visa. Vad ska vi äta till middag?
Vi har haft matkasse nu i ca ett år. Himla skönt när Ellion och jag kom hem från BB och vi slapp tänka på mat och storhandling varje vecka.
Men vi valde nu efter nyår att ta en paus och äta lite god husmanskost:)
Så idag när jag är trött och lite slö, tog jag vad som fanns hemma( stor shopping på lördag).
Dagens meny blev: pasta med tomatsås och hemmagjort vitlöksbröd.
Vi får se om det får tummen upp av resten av familjen:)

Just nu.

Publicerat: 2012-01-26 Kl: 13:17:16 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Barnen sover i soffan och själv har jag gjort en kopp te. Var sugen på något söt till:) men hade inget hemma( vilket vi aldrig har) men kanske något gott ändå hade gömt sig i skåpen:) Det blev en god och nyttig clementin istället.
Trevlig torsdag!

Sjukling.

Publicerat: 2012-01-25 Kl: 15:00:15 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Elllion har varit orolig och gråtit i ett par nätter nu. Vaknar skriker och slänger sig bakåt när jag håller honom i famnen. Kände på mig att det måste vara öronen eller halsen som spökar.
Så idag efter frukost begav vi oss iväg till Vårdcentralen. Efter lite väntetid kom vi in till doktorn. Jodå visst var det öronen. Så det blev en 5 dagars kur med kåvepenin.
Skönt att få veta vad det var som oroade han.

Välkommen hem till oss.

Publicerat: 2012-01-24 Kl: 16:54:22 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer



Tänkte bjuda på lite bilder från vårt hem, en liten sneakpeak. Jag älskar inredning och alla små detaljer som gör ett hem till just mitt.  Min stil är väldigt enkel. Tycker om att blanda nytt och gammalt. Jag tycker om när basen går i vitt,svart och beige. Sedan stoppar jag in små detaljer i färg.
Just nu är inte vårt hem exakt som min bild i huvudet är:) man får ta lite i taget och byta ut när plånboken tillåter. Men en ny kudde där och lite nya blommor här så kan mycket förändras.








1-års kalas!

Publicerat: 2012-01-24 Kl: 16:43:58 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


I söndags firade vi vår lilla ettåring här hemma. Det bjöds på smörgåstårta och gräddtårta med hallon. Hemmet var fullt med glada barn och vuxna. Ellion fick så fina presenter, kläder, leksaker, presentkort och pengar. Han var inte så värst road att öppna dem, han var mer intresserad av alla som kommit hit för hans skull:), så det blev mamma som fick rycka in.
 Vårt lilla söta charmtroll, alltid ett leende på läpparna. Han sa inte så mycket utan gick mest bara runt och tittade, log och gick vidare. Han bjöd på några pussar också dagen till ära, både mormor och Rolle fick pussar:)
Är så glad och tacksam för alla som kom och ville fira vår lilla son.





Underbara liv.

Publicerat: 2012-01-20 Kl: 09:25:58 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


God morgon världen!
Sitter vid frukostbordet med mina små och i bakgrunden spelas det lugna låtar. När jag sitter här kommer det över mig hur lyckligt lottad jag är.
Jag har en fin och underbar pojkvän och pappa till mina barn, fyra älskade, friska och glada barn:) jag har min underbara och bästa vän till mamma, som alltid finns där och stöttar och hennes fina sambo Rolle som betyder så mycket för mig och min familj. Jag har funnit en fantastisk vän, Malin och hennes söta son Ellioth.
Jag får vara med varje dag och se mina barn lära sig nya saker och utvecklas. Njuter av varje sekund med mina hjärtan, dem ger mig så mycket kärlek, glädje, skratt , kramar och pussar.

Jag är så lyckligt lottad som har så mycket fina människor omkring mig!

Det finns så många fler i mitt liv som har en mycket speciell plats i mitt hjärta men det är dessa ovan som finns i min vardag och som jag träffar nästan varje dag:)

Älska livet och ta till vara på varje sekund, varje minut och varje dag. Denna dagen kommer aldrig åter.

Lördagsmys!

Publicerat: 2012-01-15 Kl: 11:19:25 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Dagen bjöd på sol. Så då var vi ju tvungna att göra den sällskap:) Efter frukost tog vi på oss för en promenad ner mot stan och bibliotekets lekplats. Jag hade lovat Elina att hon skulle få gunga.
Efter en massa lek och bus gick vi vidare till Lagerhaus och HM. Dagens köp blev 6 st små rosa pajformar och termobyxor och skor till Ellion.
Vi behövde även fylla på kylen med lite smått och gott. Efter ca 3 h ute i den friska luften traska vi hem med hungriga magar.
En stor och god favorit här hemma är plättar. Så det blev dagens mellanmål.
Resten av kvällen spenderade vi i soffan med gladiatorerna och en ljuvlig ckokladdessert:)

Sista dagen på lovet!

Publicerat: 2012-01-11 Kl: 15:34:40 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Så var ledigheten slut för denna gången och tillbaka till skola och dagis igen. Jag ville avsluta med en mysig dag tillsammans med barnen( Elina var på dagis). Efter att vi lämnat Elina så åt vi en god frukost, mannagrynsgröt, te, kokt ägg och en god bulle. Vi gick ner och laddade jojo-kortet till Lars.
Michelle ville gå till biblioteket, hittade 3 böcker som fick följa med hem. Ellion fick gå runt och känna och titta i böcker, väldigt roligt och intressant. Han pratar hela tiden och pekar på allt och jag bekräftar han genom att säga vad det är. Han var inte lika glad när vi skulle gå och ytterkläderna skulle på igen.
Vi gick vidare till Oj och inhandla lite till kylen. Ellion somnade efter lite protester och sov i 2 h.
Vi tog bussen hem och tog det lugnt i soffan innan det var dax att hämta busfröet på dagis.
Jag överraskade barnen med ett onyttigt mellis. Vaniljglass med varma hallon och en ckokladkladdmuffins;)
En lyckad och trevlig dag. Och solen var med oss hela dagen!

Idag är ingen vanlig dag......

Publicerat: 2012-01-09 Kl: 15:36:41 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


För det är Ellions födelsedag:) idag för ett år sedan kl. 08.45 föddes våran lilla son. Han hade bråttom ut, ivrig att träffas oss. Vi hade längtat och pratat mycket om den dagen då vår son skulle komma. När vi skulle få se honom och få hålla honom i famnen. Hemma väntade hans tre systrar, nyfikna på hur han såg ut:)
Vi var alla glada att det var en liten prins som låg i min mage. Han har gett oss så mycket kärlek, glädje, skratt och bus detta året. Alltid ett leende på läpparna och bus i blicken.
Tänk att jag har tre underbara flickor och underbar son, vilken lycka!

Grattis Ellion på din 1-årsdag!!!!!

Skogspromenad!

Publicerat: 2012-01-07 Kl: 19:26:48 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Igår när vi vaknade sken då äntligen solen. Så efter att Lars lämnat av Michelle hos en kompis tog vi andra på oss varmt med kläder och körde till ett område som ligger vid Råån. Där är så vackert och fint. Man promenerar längs med ån. Allra vackrast är det på vår och sommar. Nu var det lite blött men det var så skönt att komma ut i den klara och friska luften. Elina ville själv gå, hon är så duktig på det och det fanns ju så mycket att titta på och upptäcka. Lars hade sin nya kamera med. Roligt att testa och fota med en så bra kamera.
Vi gick tills stigen tog slut. Vi ville inte vända utan fortsatte på vägen och jag kan säga att det var en bra bit tillbaka och det började nu bli mörkt. Men det vara bara till att gå. Promenaden blev på hela 2,5 h:) 
( Har försökt att ladda upp bilder men det vill sig inte. Gör ett nytt försök imorgon)

Torsdag.

Publicerat: 2012-01-07 Kl: 18:59:51 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


I torsdags åkte jag och barnen till mamma och Rolle för att äta frukost. Mamma hade tänt ljus i hela lgh och bakat bullar:) Ute regnade det och inne mös vi av en riktigt god och lååång frukost. Sedan började vi prata om bröllop och jag kan säga det sätter mamma och jag väl igång är det svårt att sluta, ideerna sprudlade hela tiden. Det är så roligt och spännande att vara delaktig i deras bröllop. Vi har nu iaf bestämt vilka blommor det ska vara till bukett och bordsdekoration, vilken modell på bukett.





Medans mamma och jag pratade och bläddrade i tidningar hittade Elina mormors snöbollar. Känns lite konstiga och när man kramar dem i handen känns det som riktiga. Mmm och klart så var vi tvungna att ha ett snöbollskrig:)



Vi provade även på att vika lite olika servetter. En del var så svåra att vi gav upp direkt. Ska man vika mellan 60-65 st ska det inte vara allt för svårt. Mamma tyckte att näckrosen var fin och lagom lätt.



Full koncentration:)

Mamma bjöd på kladdkaka med grädde till eftermiddagsfikan, mums. Vi fick även vara med och bryta peparkakshuset.






Efter ca 7,5 h timme så hämtade Lars upp oss för lite inköp på Maxi. Vi tackade mamma och Rolle för en otroligt mysig och trevlig dag.






Lekdejt!

Publicerat: 2012-01-04 Kl: 18:58:16 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Idag har vi haft besök av våra vänner Malin och Ellioth. Blev en massa prat, lek, bus och fika. Våra små troll har mycket spring i benen och det märks att dem är äldre nu. Dem vill upptäcka och gärna ha just den leksaken någon annan har. Ellion gav tummen upp för mammas chokladmuffins, 3 st åkte ner i magen men Nathalie delade med honom. Efter nån timme började pojkarna bli trötta. Under tiden som Malin tog på ytterkläderna somnade Elllion i min famn:) Och nån minut senare somnade visst Ellioth i sin vagn:) Åhh våra små hjärtan som snart fyller 1 år.
Det var en riktigt trött liten kille som jag la i sängen, sov i 2 h. Men sen hade han samlat massa ny energi och var hungrig när han vakna. Efter en portion gröt var det full rulle på han och Elina igen.



Ellioth




Ellioth och Elina





Sötnosar!

Våran tisdag!

Publicerat: 2012-01-03 Kl: 12:31:28 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Idag hade vi sovmorgon till 9.30:) det tackar jag för. Fick ett ryck när jag vaknade att börja ändra om i Elinas och Ellions rum, hänga upp tavlor, ta bort sköttbäddden på hyllan, flytta in Elinas säng i förhoppning att hon ska sova där inne inatt. Hann en liten bit på vägen innan dem små ville ha frukost. Ska ta ett ryck till i eftermiddag.
Vi ska bara vara hemma och ta det lugnt idag. Vädret är inte allt för roligt idag eller rättar sagt det har det inte varit på flera veckor. Vi har verkligen bara slappat och tagit det lugnt dem senaste dagarna. Men så blir det lätt när hela familjen är lediga, men nästa vecka är vi tillbaka i våra rutiner igen då både skola och dagis börjar.

Vårat nyår!

Publicerat: 2012-01-03 Kl: 12:11:58 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Vi har haft en underbar helg med fina vänner. Dem anlände i fredagskväll efter en resa på ca 4 h. Vi bjöd på taco, en stor favorit både hos vuxna och barn. Vi pratade och umgicks hela kvällen och en bit in på natten:) det var verkligen full rulle här hemma, tillsammans är vi 4 vuxna och 8 barn. Barnen var så glada över att äntligen få träffas, dem lekte, sjöng och busade. Vi vuxna tog det lite lugnare i soffan och tog ett glas vin. När klockan var halv två checkade jag in i sängen:)
Lördagen tog vi det ganska så lugnt. Barnen lekte på hela dagen. Vi vuxna pratade och bara umgicks. Allt var redan inhandlat inför nyår, så det var bara att ta det lugnt. Männen stod för matlagningen denna kväll:) men så hade vi ju en kock i huset. Jag överlät gärna mat bestyren till honom:) så var det dax att byta om till nyår. Jag dukade bordet och killarna serverade oss förrätt, lufttorkad skinka med melon och pinjenötter Mmmm va gott. Till huvud rätt bjöds det på oxfilé, wokgrönsaker, hasselbackspotatis och 3 pepparsås och en sallad. En eloge till kocken, så himla gott. Till efterrätt blev det vaniljglass, varm hallonsås med riven vit choklad och en chokladmuffins. Det blev en lyckad måltid:)
Under kvällen pratade vi, skrattade och bara umgicks alla tillsammans. Lite cider och vin åkte också ner. Det började närma sig tolvslaget och alla barnen förutom Ellion var vakna, till och med lilla Axton som bara är 7 veckor. Vi gick inte ut utan stod vid fönstret och beskådade dem fina fyrverkerierna som lös upp himlen. Vårat nyår blev lugnt och mysigt.
Så kom då söndagen och det var dax för våra fina vänner att bege sig hem till Småland. Blev många kramar och vi bestämde att träffas till sommaren igen:) saknar dem jätte mycket men är glad över dessa fina dagar vi hade tillsammans. Min fina och underbara vän Mari och hennes fina familj!

RSS 2.0