Projekt: Lampfötter

Publicerat: 2012-09-15 Kl: 08:58:56 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Nu när det är dags att flytta går min inredningshjärna ju på högvarv. Vill ju så klart ha lite nytt:). Tycker väldigt mycket om denna lgh men har inte riktigt fått till den där myskänslan så i den nya ska det bli mysigt, hemtrevligt och vit vit vit. I huvudet är dem flesta rummen klara, speciellt köket. Jag har två stycken lampfötter i ek och vill ju ha det i vitt, så efter en tur till färgaffären så är dem nästan som nya och det blev riktigt bra. Min kära sambo tycker att dem ska få en till omgång med färg, vi får se hur det blir med det, tycker om att dem ser lite slitna ut:)
Före

Efter

 Så nu ska det bara köpas nya skärmar. En ska stå i köket och den andra får nog sin plats i tjejernas rum. I början på oktober ska mamma, min kusin Åsa och jag till Ullared. En stuga är beställd, så det blir shopping i två dagar:) Hoppas att komma hem med en del fina saker till bl.a lgh.
 

Dags att börja packa.

Publicerat: 2012-09-12 Kl: 14:18:12 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Första dagen som arbetslös, trist, har trivts väldigt bra på mitt (sommar) vikariat och nu är jag tillbaka som timvikarie. Är på samma gång glad att jag är lite ledig just nu eftersom vi får våran nya lgh om 2,5 vecka och denna mamman har inte börjat packa än:) Eller jo har faktiskt packat dem 5 första lådorna nu på förmiddagen men så tog tidningspappert slut, typiskt eftersom jag var sugen på att packa idag. Jag får passa på att ordna med flytten när dem små är på dagis, dem är tyvärr inte den bästa hjälpen när det kommer till att packa. Det mesta hade åkt upp ur lådorna igen och sedan hade vi haft papper i hela lgh.
Jag längtar så mycket till flytten. Lägenheten är så fin, nyrenoverad. Michelle och Nathalie längtar också, hade gärnat flyttat idag. Vi kommer bo nära deras skola och kompisar nu och dem längtar tills dem kan cykla till skolan.
Var skönt att hinna med lite packning, slängt en del, slängt blommor, diskat krukor och tvättat två maskiner. Nu skiner solen igen och jag ska hoppa på cykeln för att hämta mina gullungar. Ikväll ska jag iväg på ett Ljusparty.

Allt eller Inget

Publicerat: 2012-09-04 Kl: 11:54:03 | I kategori: Vardag | 1 kommentarer


 
Då har jag slagit mig ner i soffan med en kopp te och en god kaka. Dem små är lämnade på dagis och kl 14 väntar jobb för mig. Men innan dess ska jag hinna med att plocka undan lite här hemma och märka/prisa alla barnkläder som ska säljas på lördag. Denna vecka är det fullt upp. Satt här och tänkte på vad jag hade denna vecka och ofta i min vardag så är det allt eller inget. Det kan gå dagar/veckor utan  några speciella planer men sen plötsligt kommer allt. Jag har inte ens kunnat få in en lekdejt med min vän Malin på två veckor:( På veckans schema står det jobb, dans, utvecklingssamtal gånger 2, inspirationsshopping med mamma, födelsedag, loppis och homeparty med inredning. Dem flesta saker är roliga och jag ser framemot allt.
Jag är en person som tycker om att ha många bollar i luften men uppskattar dem mysiga och lugna stunderna också, lite av varje är en bra mix.
Nu får jag nog sätta fart om jag ska hinna allt innan jobb. Önskar er alla en fin tisdag. 

Fredriksdal och Helsingör

Publicerat: 2012-09-02 Kl: 19:42:57 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Våran helg började med en ledig dag. Redan på torsdagen kände jag att jag ville hitta på något med dem små. Det stod mellan badhuset, leklandet och Fredriksdal. Men ganska snabbt åkte dem två första alternativen bort. Ensam på dessa ställena med två vildingar kändes inte som en bra ide för denna mamma:) Såg framemot en lugn dag. Så det blev ett besök hos djuren, alltid lika uppskattat av både barn och vuxna.
Tänka sig att denna gången lyckades Ellion hålla sig vaken. Elina pratade med honom hela vägen," Du får inte sova Ellion, då får du inte titta på djuren, inte sova nu". Det blev två härliga timmar med hästar, kor, grisar mm och avslutade med en fika. Elina sa: Mamma, vi är på utflykt nu så var ska vi äta? Jag: ok, klart man ska äta på utflykt. Går det bra att äta på detta fiket här? Elina: Ja det går bra. Goa unge, så härlig, så pratsam och så bestämd:)
Denna dagen valde jag att ta syskonvagnen och tur var det, för när vi kom ut från Fredriksdal slocknande dem båda gott i vagnen.
Så kom då lördagen och ute var det sol/molnigt med termometern visade ändå ca 20 grader. Lars var trött efter en tuff vecka på jobb och ville ta det lite lungt. Så Ellion stannade hemma medans jag tog med Elina och Nathalie på en överraskning. Vi hoppade upp på cyklarna och styrde mot stan. Nathalie hade miljoner frågor om vart vi skulle, nyfiken som vanligt. När vi satte cyklarna vid Knutpunkten frågade hon om vi skulle åka båt, Visst var det det vi skulle. Båten till Helsingör. Jag tänkte vi bara skulle titta i affärer, äta gott och vara tillsammans och mysa bara vi tre. Men det som var mest spännade var ju ändå att få åka båt iaf enligt Elina:) Vi hade väder gudarna med oss och solen värmde gott. Vi hade ett par härliga timmar andra sidan sundet. Så det var en glad  men trött liten tjej som somnade redan kl. 19.25. Nathalie tackade flera ggr för en rolig dag.
 
RSS 2.0