TjejHelg

Publicerat: 2012-11-19 Kl: 10:25:53 | I kategori: Vardag | 0 kommentarer


Då var det måndag igen och vi har en ny oplanreda vecka framför oss. Jo en stor och viktig sak har vi, det finns en liten tjej i familjen som blir 3 år på lördag och hon har redan bestämt att hon ska ha tårta och paketer:) Ja den lilla damen har koll på läget. Hon har väntat länge på denna speciella dagen. Storasystrarna har fyllt år och då sa hon nästa gång är det min tur:)
Vi har haft en lugn morgon och myser fortfarande runt i pyjamas. Frukosten är i magen, tvätten i maskinen och dem små leker/bråkar inne på rummet. Michelle ligger i sängen och mår illa, hoppas att det stannar med det, vi vill INTE ha maginfluensa.I lördags tog jag tåget mot Ystad till min kära kusin Åsa. Vi hade två oplanerade dagar framför oss:) Hon mötte upp mig vid tåget 13.50. Det blev en kopp te i soffan innan vi gick hem till min mammas moster och överraskade henne. Jag hade inte träffat henne på ett par år.Hon blev så glad. Det blev ett par timmas prat innan vi gick hemåt för att laga mat. Jag var sugen på att se nya Twilight filmen på bio och så blev det:) Den var så himla bra, vi skrattade och pratade nog lite för mycket under filmen:) inte ens på bio kan vi hålla mun:)
Åter hemma kröp vi till sängs och pratade tills klockan vissa halv ett.
Tänka sig jag sov till halv tio i ett sträck, kommer inte ihåg när jag gjorde det senast. Men skönt var det. Direkt vi slog upp ögonen började våra munnar gå, det finns liksom inget stopp på oss, det bara bubblar och vi pratar om allt mellan himmel och jord:)
Tyvärr tar det roliga slut nån gång och det var dags för mig att åka hemåt igen.
Tack Min Underbara Fina Vän för en fantastisk rolig och välbehövlig helg. Efter alla stor helgerna ska vi boka in en ny tjejhelg och denna gång blir det utgång med lite bubbel och dans:)
Åsa och Jag. Bilden är från i sommras på Mamma och Rolles bröllopsdag.
 
Här lyser solen idag och när tvätten är klar och barnen har vilat blir det en tur till djuren, Elina valde det.
 

Busfabriken!

Publicerat: 2012-11-16 Kl: 19:16:37 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


Idag är det äntligen fredag och vi har haft en mysig dagmed våra vänner Malin och Ellioth. Dagen bjöd inte på så fint väder, annars hade vi pratat om att hälsa på djuren på Fredriksdal. Det får bli en annan gång. Så istället blev det några timmars lek på busfabriken:) Det uppskattades verkligen, barnen tyckte det var så himla roligt. Dem har gjort en ny avd för åldrarna 1-5. Väldigt fin och väldigt rolig! Vi vuxna fick prata av oss och barnen fick busa.  Det var två trötta barn som somnade gott när vi kom hem.
Efter vilan blev det en tur till Väla inhandlade lite födelsedagspresenter och till middag blev det Max.
Nu är det dags för dem små att krypa till kojs. Imorgon ska jag ta tåget mot Ystad för en mysig tjejhelg med min kära kusin Åsa:) Har verkligen längtat till detta, massa prat, skratt och lite gott att äta. 
 

PW

Publicerat: 2012-11-14 Kl: 10:07:24 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Barnen är lämnade på dagis och jag har tagit en PW på 25 min, skönt. Jag vill gärna komma igång med lite träning, inte gym, är inte något för mig:) Jogga, pw och plankan är något jag tänkt på. Kan ju inte sitta i soffan och klaga på att jag är trött och att jag inte gillar min mage( den lilla degklumpen:) Så jag måste ta mig i kragen och sparka mig själv i ändan. Följa med Älsklingen på joggingtur, inte en massa ursäkter! Nu blir det frukost, havregrynsgröt. När jag ska hämta barnen blir det ännu en på pw:) Kom igen nu Sophie ut och rör på Dig:)!!!!!

Så var det en dagens...:)

Publicerat: 2012-11-12 Kl: 20:43:58 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Skulle för en gångs skull bjuda på en bild av Mig, i förra inlägget och så glömmer jag bort det. Jaja inte hela världen:) men här kommer den.
God kväll säger jag från soffan, mumsar på chokladbollar med ett glas mjölk.

Plocka,Sortera, Slänga och En Dagens.

Publicerat: 2012-11-12 Kl: 13:17:41 | I kategori: Barnen | 1 kommentarer


Hejsan Måndag. Vi börjar denna vecka med en ledig dag.Det har varit en lugn morgon och fm. Som alltid när jag bara ska dammsuga slutar det oftast i något större projekt:) Idag blev det stor sortering på barnens rum. Leksaker slängdes, sorterades och några hamnade i lådan för försäljning. Dem är duktiga på att gå in på rummet och slänga ut hela lådan och sen gå ut, roligare än så är det inte:) Just nu är det bilar och klossar som är roligast att leka med, så det ligger nu i en egen låda, tillgängligt på låg nivå. Pussel och spel hamnade på en hylla högre upp.
Nu ska vi göra oss klara och vänta in Michelle. Sedan ska vi ta bussen mot lasarettet.

JUL

Publicerat: 2012-11-11 Kl: 21:54:12 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


Nu är vi hemma igen efter en mysig dag på vift. Dem små sover gott och vi andra har slagit oss ner framför tv:n. Det var så fint på Vellingeblomman. Deras tomte by med en stig på ca 1 km fylld med tomtar, kulor, lyktor och allt annat som hör julen till. Den där härliga julkänslan smög sig på och all härlig inspiration dem hade. Där fanns verkligen något för alla smaker. Elina och Ellion tyckte verkligen om alla mekaniska tomtar som cyklade, bakade, snarkade och åkte skridskor:) Hej Hej sa Ellion till alla tomtarna. Elina hade väldigt svårt att hålla fingrarna i styr. Nu längtar jag ännu mer till det är dags att börja julpynta här hemma. Vill verkligen få till den där mysiga och varma känslan, med ljus, tomtar, julstjärnor. Färgerna går i vitt/silver/rött. Nya julgardiner till köket och två löpare, en ny ljusstake till köket och en stjärna till vårt sovrum står på inköpslistan. Här kommer lite bilder från Vellingeblomman!

PåVäg...,

Publicerat: 2012-11-11 Kl: 14:21:51 | I kategori: Allmänt | 0 kommentarer


mot Vellingeblomman och deras Stora och Fina julutställning. I år är den visst ännu större:) Ska bli roligt att vissa Ellion och Elina alla tomtarna, kaniner och får mm. Sedan blir det ett besök till svärmor och middag:)

Härliga Lördag

Publicerat: 2012-11-10 Kl: 21:32:34 | I kategori: Allmänt | 1 kommentarer


 
Efter att vi intagit en god frukost klädde vi på oss för en promenad, tänka sig Hela familjen följde med idag:) Vi gick genom skogen och ner mot havet och strandpromenaden. Lars tog först en löparrunda och mötte upp oss sen. Ellion somande ganska snabbt i cykelkärran, redan när jag tog på honom ytterkläderna stod han och gäspade:) Det var härligt höstväder men lite blåsigt ner vi kom ner till havet. Elina fick hoppa av vagnen och springa runt, en trött tjej som vägrade att sova.
Här poserar Elina med Henrik Larsson:)
Vi fortsatte mot Gröningen och Piratlekplatsen. Där blev det en massa lek för både stora och små. Ellion vaknade lagom till leken. När vi var nöjda( rättar sagt när vi vuxna var nöjda och hungriga) gick vi vidare hemåt, inom Hemköp för fika och lite gott till kvällen. Vi var nu alla rätt så trötta efter en lååång promenad på ca 3 h. Så det var gott med lite kladdkaka och julmust hemma i värmen.
Tjejerna slappar i solstolarna.
 Pappa och son tittar efter båtar,
Nu ska jag avsluta här och mysa ner mig i soffan med resten av familjen. Coca och cheezballz blir det onyttiga vi njuter av denna lördag:)
 
 
 

Baka

Publicerat: 2012-11-07 Kl: 15:38:40 | I kategori: Allmänt | 2 kommentarer


Idag tog jag dem små lediga från dagis. Kände bara för en vara-hemma-mysa-bakadag. Såg på Hannaz blogg för några dagar sedan att dem bakade pepparkakor, så igår inhandlade jag färdig deg. Elina har pratat om det sedan igår kväll och det första hon sa när hon vakna:) 
Innan vi skulle börja baka tänkte jag bara dammsuga över lgh men det blev visst storstädning:) Skönt det känns nu!
Först blev det en snabb god lunch, pannkakor.
Sedan var det bums i säng, Ellion var riktigt trött och gnällig. Ingen idé att baka nu. Elina hade inte riktigt ro att somna, bara pepparkakor i huvudet. En timme senare vaknade två pigga och glada barn och vi satte genast igång
Elina tyckte det var så himla roligt att välja bland alla olika formarna och Ellion stoppade mest i munnen:)

Till "momo"

Publicerat: 2012-11-03 Kl: 16:21:00 | I kategori: Vardag | 4 kommentarer


Sedan vi flyttade tror Ellion att vi ska till mormor varje gång vi kommer hem:) Momo, momo säger han hela tiden. Och när jag säger att det är vi som bor här, höjer han upp armarna och axlarna och säger; momo nääää! Min mamma har varit väldigt förkyld och haft en hemsk hosta i en vecka nu och innan dess har vi inte träffats på en vecka. Så idag kunde hon äntligen prata och vi åkte dit på en fika, gissa vem som blev glad:) Så det blev ett par timmar med massa bus och en riktigt god(onyttig) fika. Nu är vi hemma igen. Dem små sover med Lars medans jag slappar i soffan framför tv:n och datan. Idag är det även tvättdag, IGEN! Inte den roligaste sysslan en lördagskväll men här är ont om tvätttider, så man får passa på.
Dem stora tjejerna stannade kvar hos mormor och Rolle. Dem skulle hyra film och äta godis. En riktig tjej/snyftar film.  Rolle sätter sig nog framför datorn eller i köket med kvällsposten;)
Nu måste jag springa ner i tvättstugan.
Trevlig Lördag!!!!!
 
 

En dag på vift.

Publicerat: 2012-11-01 Kl: 21:29:11 | I kategori: Vardag | 0 kommentarer


Kl 06.00 slog Ellion upp sina blå, det tyckte denna mamma var lite väl tidigt. Fick han att somna om till halv åtta. Idag stod det utflykt på vårat schema. Vi åkte till Eslöv och dem stora tjejerna och en kompis skulle till badhuset. Jag har aldrig varit i Eslöv förr men hade hört om deras äventyrsbad och så jobbar Lars just nu där. Det blev en resa på ca 1 h med tåg och buss. Vad gör man inte för att ens barn ska ha ett roligt lov:)
 
 
Ellion älskar verkligen att åka buss, så spännande att få sitta på eget säte och kunna titta ut på allt som man åker förbi.
 
Eftersom det var lov denna vecka så sa personalen på badet att det kommer Massor med folk, så jag ville inte vara där själv med dem små. Vi får åka dit en annan dag med pappa. Men det gjorde så ont i hjärtat när Elina stod och titta på alla som badade och jag fick ta henne därifrån i tårar. När flickorna gått in begav vi oss mot centrum. Vi gick i lite affärer, det blev 2 st pyjamaser, en tunika från KappAhl och en runda på Lekia, där fick en polisbil och en ambulans följa med hem. Nu började barnen bli trötta så snabbt in på Coop för lite mat sedan tog vi bussen till Lars jobb.
Spännade att besöka pappa på jobb. Mycket att titta på, massa maskiner, spikar och brädor överallt:) Så fick dem hjälpa till att städa och samla upp en massa bråte. dem ville inte sluta, så himla duktiga.
Men efter så många timmar ute och ingen direkt vila så tog det inte lång stund innan dem sov gott i bilen. Flickorna hade haft det roligt på badhuset och det blir ett nytt besök för hela familjen snart.
 
Imorgon fredag och jobb. Så nu ska jag strax hoppa i sängen. God Natt!!!!