Julmarknad och Klä julgranen

Publicerat: 2012-12-09 Kl: 21:56:46 | I kategori: Allmänt


Denna söndagen började med mys i sängen. Kl 10 blev dem stora tjejerna hämtade av mormor, dem skulle på dansuppvisning. Vi andra tog oss ur sängen till frukostbordet. Julmusik, vörtbröd, julskinka, glögg och lussebulle innehöll vår frukost:)
Sedan blev det sängen igen. Vi sjöng och läste Ellions nya bok. Han älskar traktorer, lastbilar mm. Han titta i boken, peka och sa vad det var och när han inte visste sa han : denna?:) Utanför fönstret började det att snöa och blåsa. På dagens schema stod det julmarknad. Var lite orolig för vädret. Men men ut skulle vi, så när tjejerna kom hem klädde vi oss varmt, Michelle valde att stanna hemma, och bäddade ner dem små i cykelkärran och begav oss iväg. Usch vad det blåste och snöade, kunde knappt titta. Ångrade nästan att vi gett oss ut. Dem små somnade fort i vagnen. Vi gick runt o tittade, köpte varm choklad m grädde:) mm gott och värmde gott. När dem små vaknat besökte vi djuren i stallet. Så äntligen slutade det blåsa och det var så mysigt att strosa runt och titta i alla stånden. Så hade vi snöbollskrig och det fortsatte hela vägen hem:)
>
När vi kom hem igen i värmen var det dags att klä granen. Alla barnen hjälpte till. Elina och Nathalie tyckte nog det var roligast och dem gick riktigt in i det:) Den blev så fin! Brukar inte sätta in granen förrän vid lucia men Nathalie hade tjatat och tjatat så nu blev det så i år. När granen var klar blev det risgrynsgröt, saftsås, vörtbröd till kvällsmat, så gott efter en dag ute.
Nu slappar jag i soffan och resten av familjen sover gott. Detta var ett härligt avslut på denna fina helgen.
Kommentarer
Postat av: Linda Ekman-Triandos

Så mysigt! Gud vad jag saknar svensk jul. Det e inte riktigt det samma när det e jättevarmt o ljust. Barnen får ju aldrig ens se ljusen i granen tända för när de går o lägger sig e d fortfarande ljust ute. Jag vänjer mig aldrig riktigt vid det. Vilken yummy frukost, jag e sååå avundsjuk. VILL HA SVENSK JULMAT! Kram på er där hemma i snön.

2012-12-10 @ 10:43:57
URL: http://lindaekmantriandos.worldpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0